Vopsirea părului: învaţă să alegi culoarea care ţi se potriveşte!

Deşi relativ scurtă, istoria vopsirii părului ne oferă o idee despre cum erau folosite şi privite culoarile în interacţiunile sociale, în trecut.
  • Publicat:
Vopsirea părului: învaţă să alegi culoarea care ţi se potriveşte!

Deşi relativ scurtă, istoria vopsirii părului ne oferă o idee despre cum erau folosite şi privite culoarile în interacţiunile sociale, în trecut.

De exemplu, grecii asociau părul roşu cu ghinionul, considerându-l un semn al barbarismului. În lumea creştină, copiii cu păr blond, auriu erau priviţi cu admiraţie şi veneraţie, în special în ţările în care această culoare nu era obişnuită.

Probabil că şi tu şi prietenele tale v-aţi dorit de multe ori să fiţi blonde angelice, roşcate focoase sau brunete rafinate. Trebuie să ştii însă că nu orice culoare ţi se potriveşte şi că trebuie să te orientezi către culorile complementare pielii şi ochilor.

De asemenea, e bine să te gândeşti dacă optezi pentru culoare integrală sau pentru şuviţe, dacă îţi vei lua inima în dinţi şi te vei vopsi singură sau te vei adresa unui specialist.

Pentru a şti care este nuanţa care te va avantaja cel mai mult, trebuie să ţii cont de câteva reguli:

  • Pentru pielea caldă, de culoare deschisă şi ochii căprui închis, căprui deschis sau verzi, se recomandă culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau roşu şi blondurile bej.
  • Pielea de culoare caldă, cu nuanţe galben-roşiatice şi cu aspect brun-gălbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro închis, verzi sau de culoarea chihlimbrarului: se recomandă culori din categoria celor intense, cu nuanţe închise. Cea mai bună alegere: brun-auriu, în paleta de la mediu până la foarte închis, alună, maro-miere, cupru sau mahon.
  • Pielea în nuanţe deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis şi ochii albaştri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albaştri se potrivesc cel mai bine cu vopselele în culori cenuşii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, în plus, şuviţe gri deschis sau blond platinat.

Înainte de vopsire, analizează-ţi garderoba, pentru a nu avea surpriza să constaţi că ţinutele tale sunt preponderent în nuanţe reci sau doar în nuanţe calde, care ar putea să nu se potrivească noii culori a părului. Fii pregătită să îţi schimbi garderoba şi culorile pentru machiaj în funcţie de noua nuanţă a părului. Cu cât culoarea părului tău e mai închisă, cu atât mai mult te vor avantaja un machiaj intens şi ţesăturile foarte colorate.

Evită să îţi colorezi părul cu mai mult de două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală. De asemenea, dacă ai pielea palidă, iar părul castaniu închis, sub nici o formă nu opta pentru nuanţele foarte închise. Acestea te vor îmbătrâni.

Culorile închise subţiază, deci este recomandat să fie folosite în jurul feţei pentru persoanele cu faţa mai mare. Culorile deschise, ce dau senzaţia de lărgime, sunt recomandate persoanelor cu faţa mică.

Alegerea şuviţelor

Rolul lor este de a face mai atractivă o culoare devenită ternă sau să ofere contrast culorii de bază. Pentru această operaţie este recomandabil să te adresezi hairstylistului şi să îi ceri să utilizeze cel puţin două nuanţe diferite. În general, e bine să fie accentuate şuviţele din jurul feţei, care îţi vor înviora imaginea.

Sursa: „De-a fir de păr… cu Geta Voinea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult