Vopsitul acasă – reguli pentru vopsirea părului de care trebuie să ții cont

  • Publicat:
Vopsitul acasă - reguli pentru vopsirea părului de care trebuie să ții cont

Vopsitul acasă este de multe ori preferat de doamne, pentru că este mai ieftin și, în contextul actul, al pandemiei de coronavirus, mai ferit de pericole.

Să alegi culoarea potrivită atunci când îți vopsești părul este la fel de important ca alegerea unei tunsori potrivite. Industria vopselelor de păr a evoluat foarte mult în ultimii ani și acum ai la dispoziție o gamă vastă de produse de colorare a părului, de la vopseaua clasică până la cea tip cremă sau spumă.

Pentru că vopsitul acasă e mai ieftin decât într-un salon de înfrumusețare, de multe ori femeile preferă să își cumpere vopseaua de păr din magazin, însă nu întotdeauna rezultatele sunt pe măsura așteptărilor, fie că vorbim despre o culoare nereușită sau despre aspectul groaznic al firului de păr.

Iată tot ce trebuie să știi pentru ca vopsitul acasă să fie un succes!

Vopsitul acasă – ține cont de aceste reguli pentru a avea succes

  • Alege tipul de vopsea care ți se potrivește. Ai de unde alege – există vopsele temporare, semipermanente și permanente. De asemenea, poți alege dintre vopselele clasice și cele tip cremă sau spumă.
  • Asigură-te că nuanța pe care ai ales-o se potrivește cu tenul tău și gândește-te dacă nu cumva actuala ta culoare nu va afecta rezultatul final.
  • Citește cu atenție instrucțiunile și respectă totul „la virgulă”, cum ar fi, de exemplu, timpul de menținere a vopselei pe păr. Dacă vrei o nuanță mai puternică și mai intensă, poți mări durata de menținere a vopselei pe păr.

https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/cum-poti-indeparta-petele-de-vopsea-de-par-de-pe-piele-11726194/

  • Actualele produse de colorare a părului sunt mai „blânde” cu părul tău, dar asta nu înseamnă că nu pot avea efecte negative asupra scalpului și a firului de păr, așa că nu uita să verifici dacă nu cumva ești alergică la unul dintre ingredientele produsului pe care l-ai ales, mai ales dacă încerci o marcă nouă.
  • Nu folosi vopsea de păr dacă ți-ai colorat părul înainte folosind henna, deoarece noua vopsea nu se va prinde de firul de păr. Henna conține săruri metalice care rămân în firul de păr și care se activează în contact cu alte produse chimice, provocând o încălzire exagerată care îți va afecta părul.
  • Dacă nu ți-a ieșit culoarea pe care o doreai, încearcă să nu te mai vopsești cel puțin o lună, ca să nu îți deteriorezi părul.
Urmărește CSID.ro pe Google News