Dana Rogoz, în costum de baie la 5 luni de la naştere: „Nu am ţinut nicio dietă. Am noroc de un metabolism bun!”

Am provocat-o să pozeze în costum de baie la doar 5 luni după ce a născut.
  • Publicat:

Am provocat-o să pozeze în costum de baie la doar 5 luni după ce a născut.

Cum a fost?

“înainte de o astfel de şedinţă foto îmi făceam de fiecare dată o mulţime de griji, mă uitam de nu ştiu câte ori în oglindă, eram stresată, îndoită etc.

Dar acum nu am mai avut timp de aceste griji. M-am gândit doar la bebe. Mi-a fost mai uşor!”

CSîD: Pari cea mai relaxată proaspătă mămică din lume. Felicitări! Care este secretul?

Dana Rogoz: Mulţumesc pentru acest compliment. Şi prietenele îmi spun asta deseori. Ba mai mult, mi-au spus că mă iau ca model pentru când vor fi ele mămici: “Doamne, sper să fiu la fel de relaxată ca şi tine!” – asta e replica lor care mă amuză teribil.

Relaxarea aceasta cred că vine din încrederea în mine ca mamă a lui Vlad, încredere pe care am câştigat-o după ce l-am ţinut prima oară în braţe. înainte să nasc aveam multe temeri, mai ales că mă speriaseră alte mămici. Ţin minte că am mers cu Radu la un curs de puericultură în care ne explică cum trebuie ţinut nou-născutul la băiţă de exemplu, iar mie din explicaţiile lor mi se părea o filozofie întreagă. îl apuci, îl întorci, îl ţii de umăr, de axilă… ceva foarte complicat şi aparent… nefiresc. Ca o tocilară, după terminarea cursului, când ceilalţi viitori părinti se ridicaseră să plece, eu m-am dus la păpuşa-bebeluş şi am mai repetat o dată mişcările: “Deci cum se ţine în cadă?” am mai întrebat o dată profesoara, care mi-a explicat încă o dată zâmbind. Şi surpriza a fost că totul, dar absolut totul, a fost mult mai uşor decât credeam. Când l-am ţinut în braţe, când l-am pus prima oară la sân…

Am simţit că e al meu şi că sunt stăpână pe situaţie. Şi din momentul acela m-am relaxat. Relaxarea, desigur, nu se traduce prin lipsa de responsabilitate sau interes. Îmi petrec aproape toată ziua cu el şi am fost încă de dinainte de a se naşte o mamă informată. Iar informaţia adunată m-a ajutat foarte mult, fără îndoială. Doar că în plus, fără să am niciun fel de aşteptări, s-a dezvoltat în mine acel celebru “instinct matern”, care se activează automat în anumite situaţii în care trebuie să faci alegerea cea mai bună pentru bebeluşul tău.

CSîD: Cum a fost întâlnirea cu Vlad?

D.R.: A fost incredibil de emoţionată. Cel mai frumos moment din viaţa mea. I-am auzit mai întâi strigătele şi, la cum urlă, m-am gândit că trebuie să fiu un bebe sănătos şi puternic. Mi-au ţâşnit instananeu lacrimile. Radu era şi el în sala de operaţie, tocmai pentru că întâlnirea să fie de la început în 3. Mi l-au arătat imediat şi nu o să uit niciodată că avea buzele ţuguiate, iar medicii şi asistenţii mi-au spus: “Ia uite, te pupă!” Eram atât de fericită! Când îl văd ştiu sigur că e Mai mult ca Perfectu’ nostru iubit.

CSîD:  Ai născut prin cezariană? Ce avantaje au fost, ce dezavantaje – din experienţa ta?

D.R.: Am născut prin cezariană, din cauza mai multor complicaţii. Mi-aş fi dorit să nasc natural, dar mi-am înfrânat regretele gândindu-mă că, dacă nu se poate sau există riscuri prea mari pentru mine şi bebe, atunci mai bine am încredere în sfaturile medicilor şi nasc prin cezariană. Măcar am fost trează, ca să îl pot auzi şi vedea din primele clipe pe micuţ. Şi un alt lucru pozitiv a fost ca am născut când s-a declanşat travaliul, deci chiar la termen.

Eu eram programată pe 5 martie, dar Vlad a vrut să îşi facă apariţia pe 1 martie, de Mărţişor. Iar recuperarea în cazul meu a fost super uşoară. Nu am avut dureri mari, m-am dat repede jos din pat şi am început să mă plimb prin rezervă, încât a treia zi când am plecat din maternitate puteam să mă mişc fără nicio problemă. Rămăsese doar un disconfort în dreptul operaţiei, dar nici acela de nesuportat. Am născut la Regina Maria şi toată echipa de medici şi asistenţi de acolo face o treabă grozavă, te ajută enorm.

CSîD: Cine te ajută cu creşterea copilului?

D. R.: Radu şi mama mea. Ne place să ne petrecem timpul în 3, cât de mult posibil şi pentru asta îl luam foarte des pe Vlad cu noi în timpul zilei. Dar sunt evident situaţii în care programul nu îmi permite să îl iau cu mine, aşa că mă ajută mama mea, căreia îi predau ştafeta cu încredere.

CSîD: Alăptezi?

D. R.: Da, alăptez! La început i-am dat şi completare, dar am renunţat treptat la ea şi de la o lună este hrănit exclusiv la sân.

CSîD: Se spune că în perioada sarcinii femeile debordează frumuseţe: au pielea şi părul mult mai strălucitoare etc. Ai simţit aceste efecte?

D. R.: Am fost complimentată în sarcină şi într-adevăr m-am simţit mai frumoasă, dar nu ştiu dacă datorită acestor schimbări hormonale, ci mai degrabă datorită fericirii ce o purtăm în suflet. Şi orice femeie este mai frumoasă când e fericită. 

CSîD: Ce surse de informare ai ales pentru îngrijirea lui Vlad?

D. R.: Am citit mult pe net şi am primit/cumpărat mai multe cărţi legate de acest subiect. Cartea care m-a ajutat cel mai mult până acum şi pe care o consider super echilibrată este “What to Expect…” cu cele două variante – “When you’re expecting” (pe perioada sarcinii) şi “First Year” (după naştere, până la împlinirea unui an).

CSîD: Câte kilograme ai slăbit după ce ai născut?

D. R.: Am luat 9 kilograme în sarcină şi cred că acum am cu 1 kg mai puţin decât aveam înainte de a rămâne însărcinată. Spun “cred” pentru că nu mă preocupă acest subiect şi nu m-am mai cântărit în ultima perioadă. Dar la ultimul cântar aveam mai puţin decât înainte de a rămâne gravidă. Toată lumea mă întreabă cum am slăbit aşa de repede, iar eu le răspund că nu am ţinut nicio dietă. Am noroc de un metabolism bun.

CSîD: Îl luaţi cu voi pe bebe în vacanţă?

D. R.: Mi-am dorit foarte tare această vacanţă de vară în 3, mai tare decât orice altă vacanţă de până acum. Am avut un an până acum cu adevărat intens, din toate punctele de vedere. Mi-am dorit să am timp să mă retrag undeva cu Vlad şi Radu şi să mă liniştesc. Căci nicăieri nu îmi e mai bine decât cu ei.

CSîD: Foarte multe familii îşi expun copiii la soare încă din primele luni de viaţă, ceea ce este greşit conform medicilor pediatrici şi dermatologi. Ce părere ai despre asta?

D. R.: Noi tocmai din acest motiv nu am ales să mergem în vacanţă cu el undeva la mare, căci nu am vrut să-l expunem prea mult la soare. Asta nu înseamnă că nu îl plimbăm în fiecare zi de la 13 zile de viaţă, dar am luat-o treptat şi, oricum, doar la anumite ore. Folosim crema cu SPF 50 pentru copii şi ţinem cont de sfatul pediatrului întotdeauna. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: