Trăim în secolul vitezei şi nu doar pasiv aşteptând minunile tehnologice, ci activ. “Nu am timp”, “pe repede înainte”, “urgent”– ne guvernează viaţa. Timpul personal a devenit extrem de redus, cerinţele din ce în ce mai mari. Ne adaptăm unui nou ritm, trăim într-o nouă eră. Adrenalina, stresul, dar şi satisfacţia reuşitei sunt noile coordonate.
Pentru că s-au dus vremurile în care îmi permiteam să aloc 30 de minute pentru machiajul zilnic, recunosc, mă machiez în taxi, în maşină, în avion sau chiar la birou, pe tastatură. Un machiaj de zi ca la carte nu durează mai mult de 5 minute (pe ceas!) dacă este executat între două conferinţe de presă, pe un teren stabil ori în avion (când nu sunt turbulenţe). Ori, dacă sunt într-o maşină în mişcare, am nevoie de circa 8 minute.
În orice caz, mă mobilizez în aşa fel încât înainte de a ajunge la destinaţie sunt gata şi retuşurile. Pentru că am primit foarte multe complimente în privinţa machiajului în ultimul timp, şi de fiecare dată aproape era făcut pe patru roţi, m-am gândit să împărtăşesc secretele tuturor celor care sunt de părere că o zi bună începe cu un machiaj perfect.
Beauty-case pentru automobil
Pentru un automachiaj reuşit în orice condiţii este nevoie să-ţi studiezi cu ochiul unui artist fizionomia, să ai în vedere punctele forte (ochi, buze, pomeţi) şi zonele care au nevoie de camuflare. Farduri de ochi în culori complementare, în miniatură (vezi trusele din dutty free, alege unul cu oglindă), o pudră, un mascara, un anticearcăn puse într-un săculeţ ce încape în poşetă.
Crema de zi şi fondul de ten cu SPF pot fi aplicate înainte de a chema taxiul, acasă în faţa oglinzii. Este foarte important să vă aşezaţi pe bancheta din spate, în dreapta şi să aveţi la îndemână un şerveţel umed, unul uscat şi nişte beţişoare de urechi pe care le veţi folosi pentru retuşuri.
Până acum, am avut noroc să dau peste şoferi de taxi buni, care au condus acceptabil pentru un machiaj. Deşi, le simţeam privirile nedumerite în oglinda retrovizoare. Mai este nevoie de pensule profesionale lungi. Cu ajutorul lor deţii mult mai uşor controlul liniilor trasate. “Doctoratul” se dă, evident, la aplicarea mascarei. Un produs mai uscat este perfect, pentru a evita murdărirea. După câteva şedinţe se poate aplica chiar şi la viraje. Cel mai important produs este, după părerea mea, anticearcănul sau iluminatorul. Aplicat la sfârşitul machiajului are rolul de “cireaşă de pe tort”.
Atenţie! Fără multă experienţă în automachiaj executarea sa în mişcare poate fi o aventură. Mult exerciţiu, trucuri din reviste şi sfatul personalizat al unui make-up artist sunt paşii necesari pentru formarea mâinii.