Igiena este un capitol foarte important. Cu toate astea, trebuie să ţinem cont de anumite detalii referitoare la aceasta, mai ales când vorbim despre îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Epilarea cu ceară poate irita pilea. De aceea, puţină precauţie nu strică niciodată.
În feneral, înainte de epilare, pielea trebuie spălată cu apă calduţă, nu fierbinte. „Acesta deschide porii şi facilitează procesul de îndepărtare a părului. „De asemenea, nu trebuie să sărim direct din duş în cabinetul de cosmetică. Trebuie să oferim timp corpului să îşi normalizeze temperatura. Este indicat să nu aplicam produse cosmetice”, spune Nicoleta Ion, trainer Rica România.
Dacă duşul înainte este întotdeauna recomandat, în schimb, două ore după epilare este indicat să nu ne spalăm, pentru a nu redeschide porii şi a prelungi o eventuală iritaţie. Chiar şi după ce au trecut cele două ore, duşurile fierbinţi sunt contraindicate.
După epilarea cu ceară, exista riscul să ne confruntăm cu iritaţia apăruta în urma agresării pielii prin smulgerea folicului de păr. Acestea riscă să provoace inflamaţii subcutanate numite foliculita. De obicei, ele pot fi vindecate cu ajutorul unor trucuri.
Gheaţa aplicată pe zona epilată va reduce din roşeaţă şi va avea un efect decongestionant. Tot ea va închide apoi şi porii.
Dacă sunteţi predispuse la foliculită în zonele sensibile, este recomandat să folosiţi produse care să calmeze foarte bine pielea şi în acelaşi timp să aibă rol antiseptic. Serul post epilare cu lapte de avocado este un produs care calmează pielea după epilare. Are proprietăţi de vindecare şi previne eventualele infecţii. În acelaşi timp împiedică creşterea părului sub piele, prevenind formarea foliculitei.
Loţiunea post epilare are rolul de a îndepărta urmele de ceară, în timp ce hidratează pielea. Aceasta nu trebuie să fie grasă, ca să fie absorbită uşor de piele.