Decolorarea părului natural: cum obţii şi menţii un păr blond fabulos?

Blondul e divin. Fantastic. Spectaculos. Însă este pretenţios şi are nevoie de îngrijire şi atenţie. Dacă şi tu visezi la un blond perfect, iată câteva sfaturi de îngrijire!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Decolorarea părului natural: cum obţii şi menţii un păr blond fabulos?

Blondul e divin. Fantastic. Spectaculos. Însă este pretenţios şi are nevoie de îngrijire şi atenţie. Dacă şi tu visezi la un blond perfect, iată câteva sfaturi de îngrijire! Mai exact, uite care sunt paşii de îngrijire după operaţiunea de decolorare sau decapaj.

Colorarea şi, implicit, decolorarea sunt ştiinţe foarte precise. Atunci când vorbim despre decolorarea părului este foarte important să ştii ce se întâmplă cu firul de păr în timpul acestei operaţiuni de înfrumuseţare.

Ştii care este secretul din spatele culorii naturale a părului? Ei bine, aceasta este determinată de melanocite, celulele care produc melanină, pigmentul care dă culoarea părului. Apoi, e musai să ştii că există două tipuri de melanină, iar acestea se regăsesc în diferite proporţii pentru a forma diferite nuanţe de păr: Eumelanina şi Feomelanina.

Părul blond reprezintă o combinaţie a celor două tipuri de melanină, doar că în procent mai mic. Atunci când părul este cărunt sau alb, acesta nu conţine aproape deloc melanină.

„Decolorarea părului înseamnă înlăturarea pigmenţilor naturali din firul de păr. Şi, stilistii pornesc în căutarea părului blond cu ajutorul unei pudre decolorante. Ea curată pigmentul natural al părului, dar şi acizii graşi care învăluie în mod natural firul de păr”, spune Bogdan Mirică, stilist Londa Professional.

Pentru a nu compromite iremediabil sănătatea părului, este foarte important ca procesul de decolorare să fie făcut de către un profesionist.

„Îi poţi cere stilistului să folosească pudră decolorantă care conţine lipide de hidratare şi care protejează părul în timpul decolorării şi păstrează umiditatea firului de păr”, adaugă specialistul.

Sfaturi pe care le poţi urma acasă după vizita la salon:

  • Atunci când îţi usuci părul, este bine să îl tamponezi uşor cu prosopul, fără să foloseşti mişcări agresive.  
  • Evită aparatele electrice cu aport de căldură. Uită de placă!
  • Usucă părul cu un feon pe care să îl setezi la o temperatură mică.  
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: