Hanoracul, de ce este un prieten de neegalat în garderobă?

Iată câteva motive să ai un hanorac în garderobă indiferent de stilul vestimentar pe care îl ai
  • Publicat:
Hanoracul, de ce este un prieten de neegalat în garderobă?
De ce hanoracul este un prieten de nădejde, foto Shutterstock

Ani de zile nu am vrut să aud de hanorac în garderoba mea. Ca stylist de modă sunt pasionată de rochiile din mătase și din materiale revoluționare, de perfectele kimono-uri japoneze, de taioare cu croi perfect, de fuste ce pun în evidență silueta și de pantofi cu design futurist. La acestea se adaugă și bijuterii vechi tradiționale din lumea întreagă. Unde să se încadreze un hanorac între aceste piese vestimentare? Și totuși…

 

Nu o dată colegi jurnaliști sau călători cu experiență, m-am întrebat mai ales când zbor cu avionul: ”de ce nu ai un hanorac?”. Le-am răspuns că nu îi văd utilitatea, chiar dacă uneori în avion, aeroport, când aerul condiționat era mai rece nu mă simțeam confortabil. O eșarfă rezolvă în general aceste situații. Și totuși…

Hanoracul, piesă vestimentară utilă

Într-o zi de octombrie eram la malul Oceanului Atlantic, în Algarve, Portugalia și admiram nu doar peisajul ci și surferii ce se luptau cu valurile. Fericiți, dar înghetați, la mal se ”refugiau” în hanorace. Hanoracele lor erau colorate, uzate de timp, vânt și povești. Puteai obseva că sunt ”martore” la multe evenimente din viața lor. Hanoracele mi-au dat atunci sentimentul că sunt acea piesă vestimentară pe care te poți baza indiferent de vreme. Și ce te ”primesc cu brațele deschise” chiar dacă nu ești perfect aranjat, coafat (cum ar fi un costum de exemplu). Mi-am dorit și eu un hanorac ce mă va încălzi și îmi va da sentimentul de ”îmbrățisare” indiferent de colțul de lume în care mă voi afla. Și mi-am dorit să-l port chiar și după ce va da semne de uzură.

Zborul cu avionul, mai confortabil dacă porți un hanorac

Când am ajuns acasă am realizat că un hanorac mă aștepta de peste un an de zile. Îl primisem cadou, dar nu m-a atras deloc, recunosc. Însă la următorul zbor cu avionul ce era la ora 5.00 dimineața, m-am gândit ca sub kimono-ul japonez să inserz și un hanorac. Se potriveau ca și culori, iar stylingul este cool în opinia mea. Pentru că a fost un zbor plin de peripeții și întârzieri, hanoracul s-a dovedit o idee foarte bună. Mi-am propus apoi, să-l folosesc la zborul cu avionul și cam atât. Însă din nou aveam să mă înșel. Hanoracul s-a dovedit a fi extrem de prietenos și când am rămas pentru o noapte la spital, într-o cameră unde temperatura nu era chiar confortabilă.

Hanoracul, util indiferent de vârstă

Apoi hanoracul este un prieten pe care te poți baza și când nu citești prognoza meteo și pleci la drum cu copilul la locul de joacă. (Apropo, copilul meu are în garderobă hanorace încă de la naștere.) A fost foarte util și munte. Și în multe alte situații, în care ai nevoie de mai mult confort, un hanorac este bine venit. Acum mă declar fericita posesoare a 3 hanorace cu fermoar în față (unul bleu, unul roșu și unul mov). Și mă bucur să pot împărtăși descoperirea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult