Labioplastia, operaţia care rejuvenează zona intimă a femeilor

Una dintre cele mai populare intervenţii estetice este labioplastia, la care multe femei apelează în special după naştere.
  • Publicat:
Labioplastia, operaţia care rejuvenează zona intimă a femeilor
FOTO: 123rf.com / Labioplastia, operaţia care rejuvenează zona intimă a femeilor

Modificările inestetice în zona intimă a femeilor pot fi produse din mai multe motive ca naşterile repetate, înaintarea în vârstă sau diversele activităţi sportive precum mersul pe bicicletă. În ultimii ani s-a intensificat cererea acestora pentru intervenţia de rejuvenare a acestei zone. Chirurgul estetician Iancu Morad explică metodele prin care se realizează labioplastia, cosmetizarea şi întinerirea zonei genitale.

Labiile interne îşi schimbă forma după naştere

“Dacă în urmă cu 10 ani intervenţiile de estetică genitală reprezentau un subiect tabuu, acum tot mai multe femei sunt deschise la intervenţiile ce presupun o cosmetizare a zonei intime. Vorbim, în principal, despre intervenţia asupra labiilor interne sau externe. Dintre acestea două, labioplastia labiilor interne este pe primul loc în topul cererilor. Procedura constă în modelarea sau micşorarea labiilor interne inestetice, aspectul acesta având cauze dintre cele mai diverse. Labiile interne îşi pot schimba forma după naştere, pot creşte în volum odată cu înaintarea în vârstă şi deranjează astfel din punct de vedere estetic sau chiar pot incomoda o femeie atunci când aceasta practică unele activităţi sportive, mai ales în cazul orelor de cycling. Prin labioplastie noi le micşorăm şi le dăm o formă vizibil întinerită, plăcută vizual, iar pacienta se simte mult mai confortabil”, declară chirurgul estetician Iancu Morad.

În cazul labiilor externe este necesară redarea volumului cu ajutorul grăsimii proprii.

“Atunci când labiile externe îşi pierd din volum şi devin inestetice, aceastea nu mai au capacitatea de a acoperi labiile interne. Redăm volumul pierdut în timp  prin lipofilling, cu ajutorul grăsimii proprii. Recoltăm grăsime din anumite zone ale corpului pacientei şi o injectăm la nivelul labiilor externe”, explică specialistul.

În urma intervenţiilor sunt posibile mici dureri, vânătăi, hematoame, dar şi complicaţii de durată precum pierderea sensibilităţii unei părţi din zona respectivă sau cicatrizarea exagerată. Din acest motiv, este foarte important ca pacienta să respecte indicaţiile medicului şi să revină la controale frecvente.

Urmărește CSID.ro pe Google News