Un bărbat căruia i-a fost făcută o extracție greșită a primit un diagnostic șocant. Medicul dentist, despăgubiri uriașe pentru pacientul afectat!

Un bărbat căruia i-a fost făcută o extracție greșită a primit un diagnostic șocant. Medicul dentist, despăgubiri uriașe pentru pacientul afectat!

Mark Shire, în vârstă de 58 de ani din Marlborough, Wiltshire, a fost nevoit să îndure dificultăți de respirație timp de doi ani, după ce o parte dintr-un dinte extras i-a rămas blocată în sinusuri în urma unei extracții dentare făcute greșit.

Extracție făcută eronat

În ianuarie 2020, bărbatul și-a vizitat dentistul pentru a face o extracție pentru două dintre măselele de pe partea stângă a maxilarului superior, care îi cauzau dureri. Cu toate acestea, după extracție, durerea a persistat, iar gingia sa nu se vindeca. În decursul a doi ani, starea sa s-a deteriorat, suferind de sinuzită cronică, care i-a afectat somnul și munca din cauza durerii constante și a nasului blocat, care îngreuna respirația.

„Știam că ceva nu era în regulă, deoarece dentistul meu a avut mari dificultăți în a scoate dinții. Întreaga experiență a fost foarte înfricoșătoare. Sunt foarte norocos că, în cele din urmă, problema a fost descoperită și rezolvată.”, a declarat bărbatul.

După extracția inițială, Mark Shire a fost lăsat cu dureri greu de suportat și i s-a spus că gingia sa nu se vindeca bine. Un an mai târziu, s-a întors la aceeași clinică dentară, plângându-se de dureri, și a primit antibiotice, iar dentistul a curățat alveola dentară. În ianuarie 2022, Shire a vizitat o altă clinică medicală pentru durerea și congestia sinusală, fără să-și imagineze că ar putea fi legată de extracția dentară.

Diagnosticul șocant

Medicii i-au prescris antibiotice și spray-uri nazale, dar problemele au continuat. În cele din urmă, un specialist în otorinolaringologie l-a consultat, iar în urma unui scan CT s-a descoperit că Shire avea sinuzită pe partea stângă, cauzată de un fragment de dinte împins în sinus.

„Sinuzita mă făcea să mă simt ca și cum aș avea o răceală permanentă. Nasul blocat îmi îngreuna respirația și aveam mereu un gust oribil în gură din cauza puroiului care se scurgea. Adesea, nu puteam dormi și uneori nu puteam merge la muncă din cauza durerilor de cap.”, a spus bărbatul.

În iunie 2022, Shire a fost trimis la spital, unde o scanare CT a relevat prezența fragmentului de dinte în sinusuri. În mai anul trecut, a fost operat sub anestezie generală, iar chirurgii au îndepărtat fragmentul de dinte.

„A trebuit să iau două săptămâni libere de la muncă pentru a mă recupera. După aceea, problemele mele sinusale s-au ameliorat și s-au vindecat,” a explicat Shire.

După această experiență traumatizantă, Shire a decis să acționeze legal și a primit o despăgubire de 8.400 de lire sterline, deși dentistul implicat nu și-a asumat răspunderea. Analiza efectuată a arătat că extracția dentară defectuoasă a dus la fracturarea unui fragment de dinte și împingerea acestuia în sinusuri.

Heather Owen de la Dental Law Partnership a declarat:

„Stresul și durerea pe care clientul nostru le-a experimentat au fost complet inutile. Dacă dentistul implicat ar fi oferit un tratament mai satisfăcător, problemele lui ar fi putut fi evitate.”

 

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/health/article-13567219/Cleaner-wins-payout-botched-tooth-extraction.html

Sursă foto – Vereshchagin Dmitry / Pixabey

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Vezi Articole în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”