Conjunctivita reprezinta inflamatia mucoasei care tapeteaza globul ocular si pleoapele.
– Alergii sezoniere la polen, fan, alergii la mucegai, pene, par de animale, lana
– Keratoconjunctivita vernala (de primavara)
Debutul este acut, cu prurit (mancarimi, lacrimare, roseata).
Examinarea arata: usor chemosis (edemul conjunctivei) si o reactie papilara difuza; in cazuri severe edem palpebral, fara afectare corneana de regula.
Tratament: coliruri antihistaminice, lacrimi artificiale
Apare de obicei la copii si adultii tineri, mai frecvent la cei de sex masculin; pacientii atopici dezvolta de obicei astm sau eczeme in copilarie.
Debutul: dupa varsta de 5 ani, rar persista pana la varsta de 25 de ani.
Semne si simptome: prezentarea este cu prurit intens, lacrimare, fotofobie, senzatie de corp strain, arsura.
Uneori apare o secretie mucoasa.
Simptomele sunt mai accentuate primavara si vara.
La examinare, apar initial hiperemie conjunctivala, chemosis, apoi papile hipertrofice la nivelul conjunctivei palpebrale superioare.
Evolutie: afectarea corneei (epiteliopatie punctata).
Tratament: corticosteroizi topic (coliruri), coliruri antihistaminice, cromoglicat de sodiu, acetilcisteina.
CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.