Conjunctivita virala: cauze si tratament

Conjunctivita virala reprezinta inflamatia mucoasei care tapeteaza globul ocular si pleoapele.

Cauzele conjunctivitei virale

Sunt adenovirusuri, virusuri herpetice, virusul rujeolic.

Simptomele conjunctivitei virale

Conjunctivitele cu adenovirusuri prezinta la debut: lacrimare, roseala, disconfort, fotofobie, ambii ochi sunt afectati in proportie de aproximativ 60% din cazuri.

La examinare se constata edem palpebral, foliculi conjunctivali, frecvent adenopatie preauriculara.

In cazuri severe, apar hemoragii subconjunctivale, chemosis, pseudomembrane.

Tratamentul pentru conjunctivita virala

In anumite cazuri, se recomanda ganciclovir (unguent).

-se pot folosi coliruri antiinflamatorii nesteroidiene sau steroidiene (in functie de stadiul afectiunii) si lacrimi artificiale.

Evolutie: in general autolimitata: 2-3 saptamani.

Complicatii: pot aparea Keratita (Keratita punctata epiteliala), apoi opacitati subepiteliale, apoi infiltrate stromale anterioare care pot persista luni sau chiar ani).

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Diana Atanasiu
Dna. Doctor Diana Atanasiu este medic primar oftalmolog si face parte din echipa de medici West Eye Hospital din 2011. Este specializata in consultatii de oftalmologie generala, consultatii de chirurgie refractiva, prescrie lentile de contact si realizeaza diverse investigatii precum topografie corneana, ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”