Hipermetropia: simptome, tratament

Hipermetropia: simptome, tratament

Hipermetropia: descriere

Hipermetropia este un viciu de refractie, caracterizat prin formarea imaginii in spatele retinei ceea ce face ca imaginea sa devina incetosata.

Cauze

Hipermetropia apare cand axul antero-posterior al globului ocular este mai mic decat normal. Hipermetropia este cauzata de un viciu de refractie, caracterizat printr-un deficit de convergenta ce face ca imaginea obiectelor sa se formeze in spatele retinei.

De aceea, la nivelul maculei (zona de acuitate vizuala maxima) lumina se proiecteaza sub forma unui cerc luminos, responsabil de vederea neclara, ceea ce produce scaderea acuitatii vizuale pentru departare dar si pentru apropiere.

Hipermetropia: simptome

Deoarece persoanele cu hipermetropie vad neclar la toate distantele, ele trebuie sa depuna constant un efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la  dureri de cap si oboseala oculara.

Persoanele ce sufera de hipermetropie vad totusi relativ mai bine la distanta, desi vad obiectele departate mai aproape decat sunt in realitate. Aceste persoane au de cele mai multe ori probleme in a focaliza imaginile apropiate si nu pot realiza activitati precum cititul sau cusutul.

Diagnostic

Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog cu ajutorul autokeratorefractometriei. Trebuie obligatoriu copiilor sa li se faca un control foarte amanuntit  (cu cicloplegie).

Hipermetropia: tratament

Se face in functie  de varsta pacientului. La cei tineri, copii si adolescenti, se face prin portul corectiei optice ochelari sau lentile de contact.

Daca pacientul trece de 18 ani si are dioptria stabila un an calendaristic, poate sa-si faca tratamentul chirurgical laser, chirurgie refractiva. Posibilitatea realizarii tratamentului depinde de aspectul topografic al corneei.

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Mihaela Simion
Dna. Doctor Mihaela Simion este medic primar oftalomlog la West Eye Hospital cu experienta in chirurgia refractiva si chirurgia keratoconusului. Este membra  in cadrul mai multor asociatii profesionale (Societatea Romana de Oftalmologie, Societatea Romana de Glaucom, Societatea Europeana de Cataracta ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”