Una din consecinte o reprezinta aparitia icterului care, din fericire, nu are o incidenta mare.
Exista doua mari categorii:
1. Icterul legate de sarcina – apare in trimestrul trei de sarcina, din cauza stazei biliare, a cantitatii crescute de bila ce are o consistenta vascoasa. Factorii care cresc riscul aparitiei sunt istoricul familia sau personal de colestaza de sarcina, afectiuni hepatice preexistente sarcinii, sarcina gemelara.
Este caracterizat prin prurit (mancarime), urina inchisa la culoare, scaun decolorat, ingalbenirea ”albului” ochilor si a pielii. Efectele asupra fatului sunt importante. Complicatiile ce apar includ insuficienta placenetara, mortalitate perinatala, suferinta fetala cronica si nastere prematura.
2. Icterul independent de sarcina – este acea forma ce se poate agrava in timpul sarcinii.
Cele mai frecvente cauze ale icterului in timpul sarcinii sunt:
CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.