Keratita reprezinta denumirea generala a inflamatiei corneei. Este o afectiune care poate afecta toate grupele de varste.
Acestea sunt inrosirea ochiului, durere vie, intensa, senzatie de corp strain, lacrimare abundenta, fotofobie.
Se face in cazul celor virale si bacteriene printr-o igiena incorecta (folosirea unor obiecte de igiena de la persoane afectate, punerea mainilor murdare la ochi), folosirea lentilelor de contact in conditii improprii (neschimbarea solutiei, solutie improprie, lentila lasata pe ochi timp indelungat), expunerea la soare si la zapada fara ochelari de protectie.
Diagnosticarea se face de medicul oftalmolog cu ajutorul biomicroscopului si colorand corneea cu anumite substante speciale (ex. fluoresceina).
Cand este necesar, se poate folosi si recolatarea secretiei conjunctivale pentru a stie ce tip de keratita este.
Tratamentul este instituit si urmarit de medicul oftalmolog cu diferite tipuri de coliruri antibiotice, antivirale, epitelizante corneene.
Fara tratament, afectiunea poate cuprinde corneele celor 2 ochi, patrunde in grosimea intregii cornei cu aparitia unor abcese si ulcere corneene.
CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.