Mărirea buzelor cu acid hialuronic – soluţia pentru buze voluptuoase

Mărirea buzelor cu acid hialuronic – soluţia pentru buze voluptuoase

Încă din anii `80, buzele voluptuoase au început să fie considerate extrem atrăgătoare, iar în ultimii ani intervenţia de mărire a buzelor a devenit din ce în ce mai solicitată în cabinetele de chirurgie estetică.

Femei din întreaga lume îşi doresc prin această intervenţie să îşi ofere un plus de feminitate şi senzualitate şi să fie cât mai atrăgătoare cu putinţă.
Despre această intervenţie estetică ne va vorbi Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, cu 20 de ani de experienţă şi peste 6000 de operaţii estetice efectuate cu succes.

Descriere generală

Mărirea buzelor este o intervenţie estetică care măreşte volumul buzelor cu ajutorul acidului hialuronic, implanturilor siliconice sau a transferului de grăsime. Mărirea buzelor este soluţia perfectă pentru femeile cu buze subţiri în mod natural, sau cele ale căror buze s-au subţiat din cauza vârstei.

Când să iei în considerare mărirea buzelor?

„În experienţa mea, am întâlnit 4 motive principale pentru care pacientele recurg la o astfel de intervenţie estetică:

  • Buzele au fost întotdeauna subţiri;
  • Buzele s-au subţiat ca urmare a vârstei sau a fumatului;
  • Buzele sunt voluptoase, dar se doreşte definirea lor;
  • Se doreşte corectarea unei asimetrii între buza superioară şi cea inferioară.

Desigur, toate aceste motive sunt completate de dorinţa pacientelor de a fi fie cât mai atrăgătoare cu putinţă.” – spune Dr. Cristian Niţescu.

Ce este acidul hialuronic? Beneficiile acidului hialuronic

În prezent există mai multe tipuri de materiale de augmentare (umplere), care pot fi injectate în buze şi în jurul gurii. Dar, cea mai comună dintre ele este acidul hialuronic, o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele. Marele beneficiu al acidului hialuronic este faptul că acesta modelează atât forma, cât şi structura şi volumul buzelor.

Beneficiile acidului hialuronic

  • Odată injectat, acidul hialuronic poate susţine şi modela ţesutul buzelor;
  • Medicul deţine controlul asupra cantităţii de substanţă injectată, astfel încât rezultatul să fie cel dorit de tine;
  • Umflăturile create prin mişcarea buzelor sunt dizolvate cu uşurinţă;
  • Intervenţia estetică poate fi făcută gradual, până când se obţin rezultatele dorite;
  • Mai puţin vânătăi şi umflături, în comparaţie cu alte materiale de umplutură;
  • Rezultate obţinute pe termen lung.
  • Reacţie alergică puţin probabilă – Acidul hialuronic este fabricat din substanţe similare cu cele găsite în organism, astfel fiind puţin probabil să provoace o reacţie alergică. Dacă sunteţi alergică la lidocaină, spuneţi-i medicului dumneavoastră înainte de a urma această intervenţie estetică.

Desfăşurarea procedurii

Mărirea buzelor este o procedură cosmetică nechirurgicală care durează aproximativ 30 de minute şi începe cu o consultaţie medicală în care medicul va afla care sunt aşteptările tale, astfel încât cantitatea de acid hialuronic injectată să fie în conformitate cu rezultatul pe care ţi-l doreşti.

Acidul hialuronic este administrat în buze cu un ac foarte fin, nu înainte ca medicul să îţi facă o anestezie locală, cu ajutorul unui gel anestezic sau prin injectare. Efectul este vizibil imediat, dar rezultatele reale se vor vedea după câteva zile. Pe parcursul procedurii vei fi perfect conştientă şi vei primi o oglindă în care să îţi priveşti noile buze, dar şi pentru a fi în permanenţă legătură cu medicul, astfel încât rezultatul să fie cel dorit.

Posibile complicaţii ale intervenţiei de augmentare a buzelor

Chiar dacă riscurile sunt minime, ele există, ca în cazul oricărei alte intervenţii chirurgicale estetice. Pacientele pot acuza o uşoară stare de disconfort, senzaţie de rigiditate (trecătoare) sau apariţia unor mici echimoze.

Recuperarea în urma augmentării buzelor
Durata perioadei de recuperare depinde de tipul de procedură prin care s-a efectuat mărirea buzelor. Media perioadei totale de recuperare este de 1-2 zile. Recuperarea după augmentarea buzelor prin injectare este mai rapidă, pacienta putând reveni la programul obişnuit în maximum 24 de ore.

Pacienta nu trebuie să expună zona tratată la căldură intensă sau frig extrem în următoarele zile după tratament. Aceasta pentru a evita riscul de inflamare, deoarece zona a fost deranjată de injectiile cu acid hialuronic. Cu toate acestea, odată ce acidul hialuronic este integrat în organism, acesta se va adapta la temperatura normală a corpului. Rezultatele intervenţiei de mărire a buzelor cu acid hialuronic sunt excelente, iar majoritatea pacientelor sunt încântate de rezultat.” – încheie Dr. Cristian Niţescu.

Foto: 123rf.com

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”