Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a ochiului.
Cauzele sindromului de ochi uscat pot fi atmosfera uscata, vant, praf, utilizarea de lentile de contact, utilizarea excesiva a calculatorului, chirurgie refractiva ( metodele mai ivechi PRK sau LASIK ) afectiuni ale pleoapelor, ca parte a procesului de imbatranire, secundar utilizarii unor medicamente (antialergice, antidepresive, anticonceptionale, multivitamine) sau secundar unor afectiuni generale autoimune (lupusul, Sindrom Sjogren), afectiuni tiroidiene, tratamente hormonale.
Simptomele pentru sindromul de ochi uscat sunt iritatie permanenta a portiunii anterioare a ochiului care determina o inflamatie manifestata prin prurit, senzatie permanenta de uscaciune.
Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog biomicroscopic si cu ajutorul testului Schirmer. Trebuie o colaborare interdisciplinara (endocrinologie, reumatologie).
Administrarea unor suplimente de lacrimi artificiale , pluguri pentru a obstrua punctele lacrimale, administrarea unor medicamente speciale.
Cel mai important este stabilirea cauzelor (daca este cauzat de o afectiune generala sau doar local).
CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.