Pericoronarita: simptome, tratament

Pericoronarita: simptome, tratament

Pericoronarita apare atunci cand molarul de minte erupe partial. Spatial creat intre gingie si dinte permite acumularea resturilor alimentare si bacteriilor. Neindepartata, placa bacteriana duce la inflamarea gingiei si producerea unei infectii. In cazuri severe de pericoronarita, inflamatia si infectia se pot extinde la zona obrajilor sau a gatului.” spune dr.Ionut Leahu.

Simptome de pericoronarita

• Durere
• Inflamatie
• Trismus (imposibilitate de a deschide gura)
• Abces
• Gust neplacut (cauzat de infectia care se raspandeste in cavitatea orala)

Cum se depisteaza
In cadrul unui consult periodic, medicul dentist efectueaza radiografii si examineaza starea molarilor de minte, precum si pozitia acestora. Astfel, poate depista si aparitia inflamatiei sau a infectiei datorata de eruperea molarilor de minte.

Tratamentul pericoronaritei

In cazul in care experimentezi simptomele pericoronaritei, cel mai bine este sa te adresezi medicului dentist. Acesta poate evalua starea afectiunii si iti poate sugera tratamentul corect.

In stare acuta, in care maxilarul si obrazul sunt inflamate, medicul dentist poate prescrie tratament medicamentos (antibiotic si antiinflamator). In cazuri severe, in care pericoronarita nu poate fi tratata, poate fi necesara realizarea unei incizii si drenarea abcesului, urmata de extractia molarului.” ne spune dr.Ionut Leahu

Extractia molarului de minte poate fi privita si ca metoda de preventie. Medicul dentist poate observa cu ajutorul unei radiografii dentare pozitia in care molarul va erupe. In cazul in care acesta nu are loc pentru a erupe pe arcada, extractia poate scapa pacientul de viitoarele probleme cauzate de molar.

Foto: 123rf.com

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”