Abandon

Este un termen utilizat în psihologie, dar şi în domeniul psihiatriei. Abandonul se defineşte printr-o stare în care persoana este afectată de dispariţia unei legături afective sau materiale pe care conta, care era foarte importantă.

Există noţiunea de abandon a unei legături naturale aşa cum este cea dintre copii şi părinţi. Există şi abandon al unei legături dintre soţi sau prieteni.

Persoana afectată de abandon poate suferi o dereglare importantă, cu manifestări variate, de multe ori de tip închidere în sine, depresie, sau agresivitate aparent fără explicaţie.

Dacă această stare se prelungeşte, atunci este un semn al unei tulburări grave şi necesită intervenţia de specialitate a unui psiholog sau psihiatru.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”