Lichid incolor, inflamabil, cu miros caracteristic, utilizat ca solvent atât în mediul industrial cât şi cel casnic (lacul dizvolvant pentru unghii).
Expunerea în mod constant la acetonă – prin inhalare, ingestie, contact cu pielea – duce la fenomenul de acumulare lentă, apoi la intoxicaţie acută prin tulburarea excreţiei acesteia şi a metaboliţilor ei, pe cale pulmonară şi renală.
Acetona sau corpii cetonici – una dintre cele trei substanţe (alături de acid diacetic şi acid betaoxidobutiric) ce rezultă din metabolizarea grăsimilor în organism. În mod normal, corpii cetonici sunt eliminaţi de rinichi, prin urină.
Dacă acest lucru nu se întâmplă la o rată corespunzătoare producerii lor, aceştia se acumulează în corp şi determină creşterea acidităţii mediului intern, inducând tulburări profunde şi comă.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.