Acidoză lactică

Acumulare de acid lactic în sânge ce duce la acidoză metabolică (aciditate sanguină în exces).

La persoane sănătoase poate să apară după un exces de muncă fizică sau sport, fără urmări deosebite.

Patologic, acidoza lactică poate fi urmarea scăderii de oxigen în timpul unui puseu de hipotensiune sau al insuficienţei respiratorii. Pare şi în cazul unui diabet zaharat dezechilibrat, al leucemiilor, insuficienţei renale, stări agravate, septici, intoxicaţii cu medicamente sau alcool.

Acidoza lactică se manifestă prin reducerea ventilaţiei, scăderea tensiunii arteriale, tulburări cardiace, şoc cu hipovolemie (scăderea volumului sangvin total circulant) şi deteriorarea stării de conştienţă.

Se tratează cauzele apariţiei acidozei lactice, conform statusului şi rezultatelor analizelor sanguine (determinarea acidului lactic, pH sanguin).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ateromatoza carotidiană. Dr. Anca Chitic: „Sexul masculin este mai predispus la ateromatoză”