Tendonul prin intermediul căruia se inseră muşchiul tricep sural de calcaneu ( aflat pe partea din spate a gambei, spre călcâi).
Contracţia muşchiului triceps sural determină, prin intermediul acestui tendon puternic – cel mai mare din organism – ca planta să de flexeze, participând, de exemplu, la actul mersului.
Poate suferi în timp o „deşirare” – în cazul sportivilor mai ales – constituindu-se astfel în zonă slabă, tendonul putând să se rupă la un efort mai intens sau mişcare bruscă.
Tratamentul începe cu imobilizare în gips a gleznei itmp e 6-8 săptămâni, urmată de un program de recuperare medicală prin kinetoterpaie, fizioterapie, masaj timp de 2-4 luni. Sportivii îşi pot relua activitatea nromală la 4-6 luni după accident.
Uneori este necesară intervenţia chirurgicală de reparare a acestui tendon lezat prin rupere parţială sau totală, urmată de recuperare medicală atentă (fizioterapie, kinetoterapie).
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.