Amnezie

Pierderea parţială sau totală a memoriei.

Apare în cazul unui traumatism puternic, lezarea centrilor nervoşi ai memeoriei în acdrul unui accident cerebral sau a unei tumori, infecţii cerebrale, degenerescenţe, hemoragii, sau chiar în stadii mai avansate de alcoolism, prin deficit de vitamina B1 (sindrom Korsakov).

Amneziile apar şi în urma unui episod de epilepsie, boli psihiatrice, emoţii foarte puternice. Unele medicamente de tip benzodiazepine au acest efect advers sau dacă sunt administrate neconform indicaţiilor pot duce la diferite tipuri de amnezie.

Se tratează în principal cu ajutorul şedinţelor de terapie la psiholog sau cu anumite medicamente ce pot stimula memoria şi circulaţia cerebrală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”