Amputaţie

Îndepărtarea pe cale chirurgicală a unui membru sau segment de membru. Este o metodă de tratament în cazul cangrenelor membrelor consecutive unor afecţiuni circulatorii sau a complicaţiilor diabetului, a tumorilor  lor de părţi moi sau osoase. De multe ori, după operaţie pacienţii susţin că simt în continuare membrul îndepărtat sau că îi doare – algohalucinoza (“membru fantomă”). În cazul membrului inferior, dacă se reuşeşte păstrarea unei articulaţii – gleznă, genunchi – situaţia pacientului după ablaţie este mai bună decât dacă se ajunge la ablaţie de membru inferior de la nivelul copasei.

Intervenţia este urmată de pregătirea pentru aplicarea unei proteze, cea care oferă  independenţă pacienţilor şi şansa unei vieţi aproape normale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”