Autism

Stare patologică de rupere de realitate şi trăire într-o lume interioară în mod excesiv, intens.

Apărut al copil, autismul îl determină să vadă relaţiile cu cei din jur ca fiind nocive. Copilul este dezinteresat de luem aexterioară, de propria imagine în oglindă. Manifestă stereotipii, limbaj dificil şi întârziere în dezvoltarea limbajului, relaţii aproape inexistente cu anturajul.Diagnosticul diferenţia între autism şi multe forme de întârziere mintală este greu de precizat. Nu exista un tratament etiologic, ci doar terpai variate concepute pentru a-l antrena în relaţionări, modificarea comportamentului, învăţare.

Adultul cu autism este mai degrabă deja diagnosticat cu schizofrenie. Unoeri această reacţie aşa zis de autoapărare împotriva lumii exterioare şi refugiu absolut în interior se soldează cu sinucidere.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”