Avulsie dentară

Îndepărtarea unui dinte din alveola dentară. Cel mai des se întâlneşte avulsia dentară terapeutică, când medicul stomatolog extrage dintele afectat (carie foarte importanţă, fractură de coroană cu complicaţii), orice altă metodă de tratament fiind epuizată sau fără eficacitate. Uneori, un traumatism important la feţei duc ela o avulsie spontană, trumatică. Se mai practică o formă de avulsie terapeutică la copii cărora nu le cad spontan dinţii de lapte, sau atunci când dentiţia este aşa zis „înghesuită” – urmată de adaptarea şi purtarea unui aparat pentru îndreptarea şi alinierea dinţilor.

Avulsia dentară se practică precedată şi de efectuarea unei radiografii dentare (sau chiar ortomopantograma – o radiografie a întregii danturi). Se foloseşte anestezia locală, uneori şi anestezia generală când dinţii sunt mai importanţi, mari sau mai adânc implantaţi în arcadele dentare (canini, dinţi de minte). Intervenţia presupune protecţie de antibiotic pentru prevenirea infecţiilor, analgezie ulterioară dacă este cazul.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”