Celulita – definitie si tipuri

Celulita este o modificare sau degradare a ţesutului cutanat sau subcutanat.

Celulita estetică – modificare a pielii urmare a acumularii de grăsime subcutanată, în forma sa moderată este un proces fiziologic normal. Factorii ce influenteaza aparitia ei sunt : ereditatea, aportul caloric prea mare, retenţia de apă. In prima faza pielea devenind roşie şi granuloasă pe pulpe şi pe fese ( la pubertate), apoi flască, apar bule subcutanate care se accentuează pielea ia un aspect de „coajă de portocală” .

Celulita infecţioasă – infecţie acută sau cronică a ţesutului subcutanat, de origine bacteriană (streptococ, stafilococ auriu sau germeni Gram negativi) urmare a unei leziuni cutanate.

Se caracterizeaza prin aparitia de zone roşii, calde şi dureroase localizata mai ales membrele inferioare,  febră, cu frisoane şi cu o stare de indispoziţie generală.

Celulită infecţioasă necesită o spitalizare de urgenţă, tratamentul constand in administrarea de antibiotice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”