Colonoscopie

[colonoscopie]
Colonoscopia este un examen folosit pentru a detecta schimbările de la nivelul colonului sau a rectului. În timpul colonoscopiei, un tub lung şi flexibil este inserat în rect, având ataşat de vârf o cameră video de mici dimensiuni care permite medicului să privească în interiorul întregului colon. Dacă este necesar, polipii sau alte tipuri de schimbări apărute la nivelul ţesutului pot fi îndepărtate în timpul colonoscopiei. Tot în timpul colonoscopiei se poate face biopsioa, procedura prin care se ia o bucată de ţesut pentru a putea fi trimisă la analize.
 
Semne şi simptome
 
Medicul va face colonoscopia în momentul în care pacientul se confruntă cu următoarele simptome: dureri abdominale, sângerări anale, constipaţie cronică, diaree cronică şi alte probleme intestinale.
 
De asemenea, colonoscopia se face şi ca screening pentru cancerul de colon. Începând cu vârsta de 50 de ani cresc riscurile de apariţie a cancerului de colon, iar dacă medicul consideră că nu există alţi factori de risc, va recomanda acest screenig din 10 în 10 ani.
 
Depistarea polipilor. Dacă ai mai avut polipi, medicul recomandă colonoscopia pentru a verifica dacă mai este ceva de îndepărtat, iar astfel se reduce riscul de cancer de colon.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”