Transmiterea influxului nervos cardiac.
Influxul nervos cardiac este responsabil de contracţiile automate si ritmice ale inimii, el este generat de un ţesut miocardic specializat denumit ţesut nodal.
Tulburările de conducţie pot să se producă în oricare parte a ţesutului nodal si pot fi sub forma de întârziere a conducţiei (bloc incomplet) sau o absenţă a conducţiei (bloc complet). Blocul poate fi intermitent sau permanent. O tulburare a conducţiei poate fi asimptomatica.
In caz de blocaj complet al activării cardiace, dacă zonele de automaticitate ale ţesutului nodal subiacent nu se schimbă, se produce o sincopă.
Diagnosticul poate fi pus prin electrocardiografie, monitorizare. Electrocardiografie endocavitară pune în evidenţă nivelul blocajului şi este relevanta in vederea necesitatii implantării unui stimulator.
Numeroase tulburări ale conducţiei nu necesita tratament.
In caz de sincopă sau de probleme echivalente este indicată o antrenare electrostatică temporară (montarea unei sonde de stimulare electrică, folosind calea venoasă până în cavităţile cardiace) sau permanentă (implantarea unui stimulator cardiac).
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.