Contracţie musculară

Contracţiile musculare sunt mijloace prin care se realizează acţiunile motorii precum mersul, vorbirea, deplasarea, fiind o modalitate prin care se generează forţa necesată în diferite activităţi, rezultat al impulsurilor nervoase care acţionează asupra muşchilor. Contracţiile musculare sunt de trei tipuri:

  • contracţii musculare izotonice- atunci când tensiunea rămâne constantă
  • contracţii musculare izometrice- atunci când tensiunea creşte foarte mult, iar energia chimică se pierde sub formă de căldură şi lucru mecanic intern
  • contracţii musculare auxotonice- în acest caz, variază atât lungimea, cât şi tensiunea muşchiului.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”