Tumoră, benignă sau malignă, situată în creier.
Se pot distinge tumorile primitive, care se dezvoltă pornind de la celulele creierului. şi tumorile secundare, care sunt metastaze.
Tumoră primitivă a creierului sub forma de glioame se formează plecând de la celulele gliale care înconjoară şi susţin celulele nervoase si pot fi benigne sau maligne. Meningioamele, plasate pe meninge, sunt întotdeauna benigne. Cauzele tumorilor primitive nu sunt cunoscute.
Simptomele sunt deficit neurologic (afazie, paralizie localizată), epilepsie, semne de hipertensiune intracraniană (dureri de cap, alterarea funcţiilor mintale, vome).
Apariţia simptomelor şi evoluţia lor este mai rapidă în cazul unei tumori maligne.
Tumorile secundare sunt metastaze, adesea multiple, care provin dintr-un cancer bronhopulmonar sau un cancer de sân. Simptomele sunt aceleaşi ca şi cele ale tumorilor primitive ale creierului, dar evoluează într-un mod mai rapid.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.