Crioterapie

Tratament care utilizează frigul sub formă de gheaţă, de săculeţi cu substanţe chimice congelate sau de gaz (criofluran). Frigul realizează o vasoconstricţie (redu­cerea calibrului vaselor) care diminuează debitul sangvin.

Ca si metoda este utilizata pentru a distruge leziunile cutanate (al unor tumori cutanate, tumorilor bronşice sau al hemoroizilor). Crioterapia face parte din tratamentul iniţial al entor­selor, al rupturilor musculare şi al leziunilor tendoanelor (atenueaza durerea, combate inflamaţia şi edemul) si consta în aplicarea de gheaţă (20 de minute) sau de gaz pe piele.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”