Diafragma contraceptiva

Membrană de cauciuc, montată pe un inel suplu, care se plasează pe fundul vaginului astfel încât acoperă colul uterin.

O diafragmă trebuie prescrisă de către un medic, inserarea ei necesită un scurt instructaj. Diafragma trebuie să fie unsă cu o cremă spermicidă înaintea fiecărui raport sexual şi apoi lăsată pe loc timp de 6 până la 8 ore, dar niciodată mai mult de 24 ore. După utilizare ea trebuie să fie spălată, clătită, uscată, pudrată cu talc şi păstrată la adăpost de praf.

Diafragma contraceptivă trebuie să fie perfect adaptată anatomiei utilizatoarei, orice modificare corporală importantă (slăbire, luare în greutate, naştere) necesită un control medical.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”