Diaree acută sau cronică caracterizata de scaune mai lichide sau mai frecvente fata de situaţia normală.
Diareea acută a sugarului – scaune mai lichide sau mai numeroase decât în starea normală cu o aparitie brusca care conduce la o pierdere de apă şi de sodiu (produce deshidratarea acută a sugarului) şi o subnutriţie. Emisia poate fi verde (fără o semnificaţie infecţioasă deosebită), insotita de vome (sindrom gastrotoxic) sau în unele cazuri mucosangvinolentă însoţită de febră.
Poate fi provocata de o cauză infecţioasă intestinală de origine virală sau microbiană (salmonelle, shigelle, colibacili etc ), mai rar cauzată de un alt fel de infecţie (otită, infecţie urinară).
O diaree cu o durată mai mare de 48 de ore necesita un consult medical.
Diareea cronică a sugarului – se manifestă prin anomalii permanente sau recidivante ale aspectului scaunelor, care sunt prea numeroase şi prea moi timp de o perioadă îndelungată, în mod obişnuit mai mare de patru săptămâni.
Emisiiile pot fi : lichide, fetide, mucoase, pot conţine alimente nedigerate.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.