Intoarcere a marginii pleoapei, mai frecvent al pleoapei inferioare, conduce la o lăcrimare permanentă şi o iritaţie a ochiului (corneea este expusă leziunilor trofice – keratită punctată superficială, ulceraţie corneană).
Ectropion palpebral poate fi congenital insa se observă mai ales la subiectul vârstnic fiind cauzat de o relaxare a ţesuturilor sau de o inflamaţie a pleoapei (conjunctivită cronică).
O proastă cicatrizare a unei plăgi sau a unei arsuri ori o complicaţie a unei paralizii faciale (ectropion paralitic) sunt factori de aparitie a unui ectropion palpebral.
Tratamentul unui ectropion palpebral este chirurgical.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.