Ejaculare precoce

[Ejaculare precoce, ejaculare prematura]
Ejacularea precoce, cunoscută şi ca ejacularea prematură, este atunci când ejacularea are loc mult mai devreme decât şi-ar dori bărbatul sau partenera în timpul sexului. Este o ejaculare rapidă şi nu întotdeauna este îngrijorătoare. Poate fi un aspect frustrant făcât sexul mai puţin plăcut şi poate afecta relaţia cu partenerul sau, de ce nu, stima de sine.
 
În Statele Unite, 1 din 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani se poate confrunta cu ejacularea precoce. De cele mai multe ori, ejacularea precoce este o problemă întâlnită la bărbaţii cu disfuncţie erectilă.
 
Ejacularea precoce poate fi cauză de serotonină, o substanţă naturală produsă de sistemul nervos care, aflată în cantităţi mici scurtează timpul de ejaculare şi duce la ejaculare precoce. De asemenea, ejacularea precoce poate apărea pe fondul unor probleme psihologice ca:
  • depresie temporară
  • stres
  • vină
  • aşteptări nerealiste în privinţa performanţelor sexuale
  • lipsa încrederii în sine
  • probleme de relaţie
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”