Electromiografie (EMG)

[EMG]

Examen care per­mite înregistrarea activităţii electrice a unui muşchi sau a unui nerv.

Examenul detectării activităţii musculare constă în înregistrarea activităţii electrice spontane a unui muşchi mai întâi în repaus, apoi în cursul unei mişcări voluntare, cu ajutorul unui electrod (ac) introdus în muşchi şi legat la un aparat care furnizează pe un ecran şi pe hârtie un grafic.

Examenul de stimulare si de detectare a activităţii mus­culare se bazează pe aceleaşi principii dar procedează în mod diferit, stimulând un nerv printr-un curent electric de scurtă durată, nedureros.

Nervul declanşează reacţii electrice care se propagă în toată lungimea si apoi sunt transmise muşchiului corespunzător, de unde ele sunt culese. Se poate astfel să se calculeze viteza de conducţie prin nerv şi să se studieze conducţia neuromusculară.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”