Enucleare

Ablaţie a globului ocular prin secţionarea nervului optic, utilizata in cazul unei cecitati incurabile şi dureroasă sau la persoanele care au o tumoră oculară malignă.

Enurezie (enurezis)– Emisie de urină in­voluntară şi inconştientă (în general nocturnă) la un copil care a depăşit vârsta deprinderii de a fi curat şi care nu suferă de vreo leziune organică a căilor urinare.

Enurezia primară este atunci când copilul nu este în măsură să-şi con­troleze vezica la vârsta normală a curăţeniei (între 2 şi 4 ani) si secundară atunci când survine după o perioadă în care curăţenia fusese deprinsă.

Enurezia nocturnă izolată (enurezia adevărată) este prezenta noaptea, mai ales la băieţi, avand adesea un caracter familial (părinţi, fraţi şi surori).

Enurezia prin imaturitate veziculă este cauzată de persistenţa unei vezici de tip infantil (foarte contractilă) si este cea mai răspândită la fete. Se manifesta mai ales prin nevoia frecventă şi imperioasă de a urina (mai mult de 6 micţiuni pe zi) sau prin pierderi de urină în timpul râsului, tusei, jocului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”