Inflamaţie a mucoasei esofagiene ce conduce la o disfagie (deglutiţie dificilă şi dureroasă).
Esofagita caustică -.inflamaţie a mucoasei esofagiene cauzată de ingestia accidentală sau voluntară a unui lichid caustic. In timp ce mucoasa se regenerează, esofagul se sclerozează şi se îngustează.
Esofagita infecţioasă – inflamaţie a mucoasei esofagiene avand cauza virală (herpes, citomegalovirus), micozică (candida) sau rar bacteriană.
Esofagita peptică (prin reflux) – inflamaţie a mucoasei esofagiene urmare a agresării acesteia de către conţinutul acid al stomacului datorata disfunctiei sfincterului situat între esofag şi stomac (cardia). Subiectul resimte o senzaţie de arsură care urcă pe esofag către faringe agravata de anumite poziţii (aplecarea catre în faţă sau când este culcat pe spate), pot apare hemoragii şi de o eventuală cancerizare.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.