Fecundaţie

Formarea unui ou (zigot) prin unirea unui ovul cu un spermatozoid,  fecundaţia naturală  are loc cel mai des în treimea externă a trompei lui Fallopio, unde se găseşte ovulul eliberat de ovar.

Capul spermatoidului secretă o substanţă care deschide o breşă în peretele ovulului, de îndată ce capul unuia dintre sper­matozoizi a traversat acest perete ovulul devine impermeabil la alţi spermatozoizi.

Capul spermatozoidului se transformă într-un corpuscul alungit (pronucleul mascul) care se lipeşte de nucleul ovulului (pronucleul femelă). In fiecare pronucleu, cromatina condensează cromozomi conţinând genele (suporţii eredităţii), cromozomi masculi şi femele se împerechează doi câte doi realizand garnitura completă de cromozomi a oului.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”