Boală parazitară a ganglionilor şi a vaselor limfatice urmare a infestării cu filaria (vierme filiform de 4-10 cm în lungime).
Filariile sunt transmise prin înţepături de ţânţari infestaţi aparţinând genurilor Culex, Aedes, Anopheles, şi Mansonides (zone cu climatele calde şi umede).
Viermii adulţi trăiesc în ganglioni şi în vasele limfatice, microfilarii (embrioni în formă de viermi) circulă în limfă şi în sânge.
Filarioza limfatică se manifestă prin pusee febrile însoţite de dureri în ganglionii inghinali, posibile emisii de urină alburie cauzata de fistule între căile urinare şi vasele limfatice (emisie de chil în urină)
Ganglionii cresc în volum (adenită), iar vasele limfatice iau forma de cordoane roşii umflate sub piele (limfangită). Puseele de adenită şi de limfangită se apar timp de mai mulţi ani.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.