Fosfatidilcolina

Fosfatidilcolina este un fosfolipid ataşat de o particulă de colină. Fosfatidilcolina conţine acizi graşi, glicerol şi fosfor. Aceasta este administrată pentru a susţine sănătatea creierului, pentru a menţine funcţiile ficatului şi pentru a menţine nivelul colesterolului.

Fosfatidilcolina ajută la îmbunătăţirea funcţiei cognitive

Potrivit unui studiu realizat în 1955 pe şoareci care sufereau de demenţă, suplimentele cu fosfatidilcolina ajutau la îmbunătăţirea memoriei. De altfel, un alt studiu din 2001 a arătat că hrănind şoarecii cu o dietă bogată în Fosfatidilcolina şi Vitamina B12 avea un impact pozitiv asupra sănătăţii creierului. Cercetările au continuat, iar în urma unui studiu din 2017 s-a descoperit că nivelul de Fosfatidilcolina este în strânsă legătură cu boala Alzheimer.

Ajută la refacerea ficatului

O dietă bogată în grăsimi vine la pachet cu aspecte negative pentru ficat. Potrivit unui studiu din 2010, Fosfatidilcolina  ajută la reducerea lipidelor care duc la un ficat gras, hepatic. Un alt studiu realizat pe şoareci a demonstrat că Fosfatidilcolina  previne bolile de ficat, în special în acumularea de grăsime.

Elimină simptomele colitei ulcerative

Colita ulcerativă cauzează inflamaţii alte tractului digestiv şi, de ce nu, ulcer. Potrivit unui studiu din 2010, persoanele care sufereau de colită ulcerativă reduceau mucusul intestinal odată cu reducerea cantităţii de Fosfatidilcolina . Suplimentele pot ptoteja stratul de musuc al tractului digestiv şi reduce inflamaţia.

Potenţiale riscuri şi efecte secundare

Pentru a reduce riscurile trebuie să începi cu administrarea unei doze mici şi, în timp, să o creşti. Dar asta numai sub îndrumarea medicului! Odată administrată oral, Fosfatidilcolina poate cauza transpiraţie în exces, iar dacă se administrează mai mult de 30 g pe zi poate cauza:

  • diaree
  • stări de greaţă
  • vomă

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”