Element chimic prezent în organism sub formă de fosfat.
Principalele surse alimentare de fosfor sunt cerealele, carnea şi ouăle.
Un deficit în fosfor poate fi cauzat de un regim alimentar dezechilibrat, de creştere a necesităţilor (creştere, sarcină, alăptare), de malabsorbţie digestiva sau de utilizarea exagerata de medicamente antiacide pe bază de hidroxid de aluminiu. In cazurile grave subiectul prezinta o demineralizare osoasă, tulburări respiratorii, cardiace, şi/sau neurologice.
Un aport excesiv în fosfor poate fi cauzat de o intoxicaţie de săruri cu fosfor sau a unui regim bogat în fosfor şi sărac în calciu (alimentaţie pe bază de orez, de peşte şi de făinuri necernute).
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.