Glosita

Inflamaţie a limbii acută sau cronică, caracterizata de o modificare a aspectului şi culorii limbii (roşie şi dureroasă) şi printr-o atrofiere a papilelor.

Glosiiele acute – pot fi generalizate pe toată limba (scar­latină, intoxicaţie medicamentoasă) sau localizată (rănire din cauza unui dinte sau unei proteze, arsură).

Glositele cronice – pot fi date de o carenta în vitaminele grupei B, în fier sau în zinc. Cand sunt generalizate pot constituii unul din semnele unei uscăciuni bucale în cazul sindromului lui Gougerot-Sjogren sau al sifilisului terţiar.

Formele localizate cuprind mici eroziuni suprainfectate de sifilis secundar şi două afecţiuni de origine necunoscută: glosită exfoliativă (apariţia unor plăci roşii a căror formă variază de la o zi la alta) si glosită losangică mediană (placă roşie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”