Glucozamină

Este un derivat al glucozei care funcţionează ca un component special al numeroaselor polizaharide, elemente ale substanţelor structurale, precum cartilaj şi chitină.

În mod normal, glucozamina se administrează pe cale orală şi se regăseşte sub diferite forme precum suflat de glucozamină, hidroclorură de glucozamină şi N-acetil glucozamină. Deşi sunt similare, aceste variante pot avea efecte diferite, mai ales că în compoziţia unor suplimente, glucozamina poate fi amestecată cu alte ingredi, inclusiv sulfat de condroitină sau MSM.

Glucozamina este vitală pentru cartilaje mai ales că, odată cu înaintarea în vârstă, pot deveni mai puţin flezibile şi predispuse să se rupă cu uşurinţă. În urma administrării de glucozamină, pot apărea şi efecte adverse, dar destul de uşoare. Printre acestea se numără:

  • durerile de stomac;
  • constipaţia;
  • diaree;
  • dureri de cap.
 

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”