Deficienta sau incapacitate mintale, fizica sau senzoriala, partiala sau totala, temporara sau definitiva, data de o degradare a stucturilor sau functiunilor psihice, fiziologice sau anatomice.
Handicap mintal psihoafectiv – este caracterizat prin dificultati mintale (datorat intarzierii dezvoltarii intelectuale cauzat de patologia sarcinii sau a nasterii) sau psihice( intalnit la adolescenta si batranete) .
Handicap motoriu – este caracterizat printr-o disfuncţie motorie (absenţa totala sau a unei părţi a unui membru), reducere a motricităţii (afectarea totala sau partiala a muşchilor sau a nervilor care comandă muşchii), mişcări anormale ce afectează membrele, trunchiul sau capul, afectari articulare.
Poate fi cauzata de o malformaţie congenitală, urmare a unei leziuni cerebrale sau a măduvei spinării survenită înainte, în timpul sau după naştere.
Handicapurile motorii dobândite sunt urmare a unor accidente sau boli.
Tratamentul chirurgical are drept scop restabilirea integrităţii fizice a subiectului urmat fiind de reeducări motorii.
Handicap senzorial – afectează auzul (acuitate auditivă scazuta) si vederea (acuitate vizuală saczuta, ingustarea câmpului vizual, afectiune a pleoapelor şi ale muşchilor oculomotori)
Handicapurilor senzoriale sunt provocate de : accidente, infecţii, afectiuni congenitale. Handicapul senzorial auditiv poate fi dat de expunerea la zgomot, de un barotraumatism, de îmbătrânire.
Tratamentul este al cauzei.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.