Acumulare de sânge în craniu, in interiorul meningelor (în spaţiul subdural după traumatism cranian)
Hematomul subdural acut – apare urmare a unui traumatism cranian grav (accident rutier, cădere de la inaltime), caracterizat de tulburări ale conştienţei (somnolenta, comă) şi semne neurologice (paralizie etc.). Dacă hematomul este major se recurce la chirurgie, tratamentul medicamentos se a adreseaza simptomelor (edemul cerebral).
Hematomul subdural cronic – apare urmarea unui traumatism si se manifesta prin dureri de cap, tulburări psihice, încetinire psihomotorie, tulburări ale mersului, un început de hemiplegie sau tulburări de vorbire. Manifestarile apar dupa o perioadă de mai multe săptămâni până la luni.
Recurgerea la o interventie chirurgicala este in functie de starea generală a pacientului, volumul hematomului. Tratamentul medicamentos poate permite resorbţia hematomului.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.