Herpes bucal

Herpesul bucal apare în prezenţa virusului contagios herpes simplex, care se poate transmite de la o persoană la alta prin contactul direct. Copiii pot lua herpes din urma contactului apropiat cu o persoană adultă infectată şi se poate confrunta cu acesta pe tot parcursul vieţii. 

Herpesul bucal se poate contacta atunci când se folosesc aceleaşi tacâmuri, acelaşi strugurel sau ruj de buze sau chiar prin sărut. Virusul se răspândeşte mult mai rapid atunci când persoana infectată se confruntă cu o erupţie. Undeva între 30 şi 95% dintre adulţi sunt seropozitivi la HSV-1 deşi nu s-au confruntat niciodată cu o erupţie. Herpesul bucal se poate transmite şi în zona denitală, în timpul sexului oral.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”