Homeopatiei

Metodă terapeutică ce constă în prescrierea in formă diluată dar stimulantă, a unei substanţe capabile să producă tulburări asemănătoare celor pe care le prezintă bolnavul.

Principiul homeopatiei consta in faptul că orice substanţă capabilă să producă la un individ sănătos un anume număr de simptome este susceptibilă să vindece un subiect bolnav care prezintă un ansamblu de simptome asemănătoare.

Al doilea principiu al homeopatici constă în diminuarea treptată a dozei unei substanţe medicamentoase până la doze infinitezimale în scopul de a consolida sfera de acţiune a acestuia în acelaşi timp diminuând efectul toxic.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”