Pierdere involuntară a urinei.
Incontinenţa urinară nu trebuie să fie confundată nici cu enurezia (pierderea involuntară de urină în timpul somnului), nici cu imperiozitatea micţională (micţiunea involuntară în cursul unei necesităţi deosebit de imperioase de a micţiona). Incontinenţa urinară, la rândul ei, prezintă două forme: ea poate fi permanentă sau poate surveni la efort.
Incontinenţa urinară permanentă – se manifestă printr-o scurgere incotrolabilă de urină. Este cauzata de disfuncii ale sfincterului vezicii şi a uretrei data de o boală neurologică, unui traumatism (fractură de bazin însoţită de o ruptură a uretrei ) sau ca urmare a unei intervenţii chirurgicale asupra prostatei.
Incontinenţa urinară de efort – este prezenta urmare a contracţiilor muşchilor abdominali (transportul unei greutăţi, izbucnire în râs sau criza violenta de tuse sau strănuturilor) si este determinata de o atrofiere a muşchilor perineului care susţin vezica, o coborâre a colului vezicii sau o slăbiciune a sfincterului.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.