Pătrundere a unui segment de intestin în segmentul subiacent, ca un deget de mănuşă întors, fapt ce conduce la o ocluzie intestinală.
Invaginaţia intestinală acută la copil mic – se manifesta prin apariţia brusca a unei stări de agitaţie însoţită de ţipete şi plâns care durează câteva minute şi apoi dispare, pentru a reapărea câteva minute mai târziu, însoţite de un refuz alimentar total. Mai târziu poate apărea sânge în scaun.
Invaginaţia intestinală este datorata unei inflatii acute a ganglionilor abdominali, prezenţa unui polip mare sau unei inflamaţii a diverticului lui Merckel.
Invaginaţia intestinală la copilul mare şi la adult – este rară şi în general este provocată de o tumoră (polip benign sau tumoră malignă). Se manifesta prin semne de ocluzie intestinală.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.